Spreken/schrijven – Contact

Spreken etc.

Ik ben beschikbaar om te spreken over een aantal onderwerpen. Om te beginnen over Europa, op basis van mijn project Youropeans, zie www.youropeans.eu.

Verder vertel ik graag hoe je werk maakt van je droom, op basis van mijn methode van vijf stappen: van hart tot hoofd, het wegwerken van obstakels die je er van weerhouden te doen wat je graag zou willen doen, tot het stellen van aansprekende doelen en het plan vervolgens succesvol ten uitvoer te brengen.

Ook kan ik met acht jaar ervaring verhalen over (sociaal) ondernemerschap: van de start tot de verkoop van het bedrijf, van de mooie kanten en de vele moeilijkheden die ik met Robin Good ben tegengekomen. Bovendien heb ik in 2013 over het onderwerp een boek geschreven met Willemijn Verloop, oprichter van Social Enterprise Nederland.

Met plezier heb ik de afgelopen jaren discussies geleid, goed luisterend en voorbereid, met oprechte interesse in het onderwerp, de spreker of het publiek. En niet te belazerd om zo nu en dan een grapje te maken – ook niet onbelangrijk. Opdrachtgevers waren onder andere ING, SNS, advocatenkantoor Norton Rose,  de Miljonair Fair, Provincie Noord-Holland, uitzendbureau LinQ, ondernemersorganisatie EO, Publistat, de Nierstichting en eventbureau Dechesne & Boertje. Zie hier een YouTube-compilatie (1m24).

Schrijven
Uiteraard mag u me vragen voor schrijfwerk. Sinds een aantal jaren schrijf ik portretten, columns en reportages voor verschillende kranten en bladen, waarvan iets te lezen is onder overige publicaties. Ook schrijf en redigeer ik voor de websites en andere uitingen van een aantal bedrijven.

Contact

Mail mij voor spreek- of schrijfopdrachten op mark@schalekamp.org.

Comments are closed.