La Boussarelle, Cotignac – 25 januari

3_boussarellechambre-2008salon-2008

 

 

 

 

Ben er. Na een tocht van bijna 5000 kilometer. Hier blijf ik de komende tijd, in een huis diep in de heuvels van Cotignac, een dik uur rijden van Cannes en Saint-Tropez. ‘La Boussarelle’ heet het huis. In het hoofdgebouw woont een Nederlands echtpaar, bijzonder aardige mensen. Zij zitten hier nu 10 jaar en hebben ‘t prachtig gemaakt. Mijn unit bestaat uit twee verdiepingen, boven slaap en werk ik. Alles doet ‘t, is nieuw, schoon en mooi. Internet & satelliettelevisie, dus ik kan gewoon naar Studio Sport kijken.

dsc006722

uitzicht van zo'n 100 kilometer

Gisteren heb ik me geïnstalleerd. Computer neergezet, groot beeldscherm er bij, goeie stoel. Vanaf nu moet ik gaan werken. Elke dag om half 8 uur opstaan, tegelijk met de zon. Half uur hardlopen -mag ook ‘s middags- ontbijten en aan het werk. Elke dag minstens 1500 woorden. Daarna heb ik vrij, mag ik spelen. En ‘s avonds zelf eten maken, iets dat ik in Amsterdam misschien hooguit 1 keer per maand deed. Hier wil ik ‘t elke dag, lijkt me gezond en zo, maar ook uit luiheid, omdat ik ‘t gewoon te veel gedoe vind om elke dag een kwartier het steile stenen pad naar het huis op en af te rijden.

De Provence vormde ‘een inspiratiebron voor menig artiest’, las ik in een gids: voor Picasso, Van Gogh, Matisse en Peter Mayle (die schreef hier de bestseller ‘A year in the Provence’, wat me ruim onvoldoende lijkt om in dat rijtje te mogen staan…). En voor Mark Schalekamp. Aan de slag. Want dat is het vervelende: ik heb nu geen enkel excuus meer om niet te werken, niet te hoeven schrijven…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

18 Responses to La Boussarelle, Cotignac – 25 januari

 1. Willem says:

  Pfff, wou dat ik een beetje tijd had, zou ik me komen melden. Wellicht niet zo goed voor je boek alleen. jammer dat je roadblog hiermee ten einde komt want dat is wel een boeiend format. Maar zal je verrichtingen blijven volgen. ga je ook wat van je schrijfsels live zetten ? Hope so…W

 2. Nicole says:

  La Boussarelle ziet er super uit! Succes met schrijven, koken en ….geniet! Nicole

 3. Geniet ervan amigo, ik wens je veel productiviteit toe!

 4. Menno Verhoeff says:

  koop nog wel even een fatsoenlijke zonnebril, deze maakt je wel heel creatief….

 5. Pieter Bas says:

  He Mark, klinkt goed allemaal! Het ga je goed daar. Provence is heerlijk, daar ga je vast genieten.
  Leuk om op de hoogte gehouden te worden van je reis. Tot snel, Pieter Bas

 6. Hans Stoop says:

  Hoi Mark,

  Ik geniet van je verhalen, mooie dosis zelfspot (de mooiste vorm van humor) en lees tussen de regels door de spanning en het avontuur…

  Ik blijf lezen en wens je het beste toe voor de komen tijd… schrijf ze…

  Gr. Hans

 7. Frederik van Son says:

  Ha die Mark,

  Geweldige verhalen, fantastisch om te lezen. Klinkt allemaal alsof het leven je toelacht en het één groot feest is. Kan me ook voorstellen dat de prestatiedruk hoog is en dat je je wel eens eenzaam voelt. Ga er voor. Ik blijf je volgen.

  Werkse!

  Frederik

 8. Joris van Amerom says:

  Ha Mark,
  Cotignac! Drink een vin de table van me bij Café le Post onder de platanen op het pleintje. Daar zat ik vaak met mijn vader een jaar of 20 geleden. Haast je niet met je boek. Terugkomen kan altijd nog. Weer weggaan is veel moeilijker. En… we redden ons hier prima zonder jou.
  A bientot,
  Joris

 9. ts says:

  Het lijkt er veel op, dat je het naar je zin hebt.
  Fijn, dat je ons zo op de hoogte houdt.

 10. Robin says:

  Gast,

  Wat een leuke verhalen. Gaan we dan daar naar de voetbal. Nou, wij zijn dus net terug van de Pregenzertjes. Uiteindelijk de linksrijnische genomen. Monique en Peet waren er ook nog. Zij had nog wel last van haar reuma, maar ja wat wil je. Nou, ben je weer op de hoogte, dus.

 11. Haico says:

  Hi Mark,

  Mooi dat je gegaan bent. Italie, Portugal en dan toch Frankrijk. Je Frans zal wel beter zijn denk ik dan. Ziet er in ieder geval goed uit. Ik lees/gluur af en toe mee op je weblog.

  Ajuus,
  Haico

 12. Martine Lanting says:

  Wat een geestige verhalen Mark, ik heb ze achter elkaar door gelezen.
  Neem je tijd en geniet van het nu..

  Lfs Martine

 13. Floor says:

  Ha Mark,
  Goed bekeken.. Cotignac. Is mooi daar.
  Zaten vorig jaar in mei een week lang in de stromende regen in Carces. Vlakbij, zeg maar. Thema van die week werd gaandeweg: ‘wat nu valt, valt morgen niet meer’. Enfin, je begrijpt.. alle regen is toen gevallen. Nu nog louter zon.
  Moet denken aan dat verhaal van die man die in de Provence ‘n boek gaat schrijven en daar soort Audry Tatou (Amelie) tegenkomt en groots- en meeslepende liefde vindt. Veel rode wijn. Of Juliette Binoche treft met een chocolade-zaakje. Zoiets. Mooi verhaal wel.
  Hou me op de hoogte! x Floor

 14. Kooka en Edzard "La Boussarelle" says:

  Lieve Mark, We zijn blij verrast met jouw onverwachte en spontane komst in bij ons in “La Boussarelle”.
  Jouw openheid en onafhankelijke geest leidde al tot interessante discussies en helpt ook ons wakker te blijven.
  Inspiratie voor beide kanten hopelijk!
  En dan nog overgoten door de heerlijke zon en verse kruiden voor de deur moet een goed provençaals recept zijn voor succes.
  Tot later, Edzard en Kooka

 15. MC says:

  Schaal, leuk om over je trip naar Cotignac te lezen! Hier wat suggesties om de boel spannend te houden (niets gaat vanzelf)
  – je gaat een lokale mademoiselle regelen waardoor de voortgang van je boek in gevaar komt
  – je krijgt ruzie met het Nederlands echtpaar en ze dreigen jou eruit te gooien
  – jouw jaarclub komt een weekendje langs en één van de jongens heeft een schokkende coming out
  Hou ons op de hoogte, salut, MC

 16. Lidewij says:

  Lieve Markie,
  Wat heerlijk om allemaal te lezen. Genieten!
  Fijn dat het zo goed met je gaat, bijzonder allemaal hoor. Liefs XX Lied

 17. De Sphinx says:

  Generaal:

  Mooi karretje en mooie verhalen (dat geldt zeker ook voor de reacties, MC kent je clubgenoten uitstekend). Veel succes en voorzichtig met de geitenogen. Hou ons op de hoogte.
  ciao bello

 18. daantje vdp says:

  Carissimo!! niets veranderlijker dan de mens. Moest geweldig lachen dat je in de Provence terecht bent gekomen. Groots. Zie ons nog gebogen over de Italiaanse kaarten en boekjes zitten. En dan via Lissabon naar je uiteindelijke bestemming.
  Mark, je bent onbetaalbaar. Blijf vooral over je avonturen schrijven; kan niet wachten op de volgende verrassing;-))
  Alors merde mon cher!
  daantje

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *