Lezerspost: Ruzie of Romance?

Een weblog is heel modern en interactief. Zo kreeg ik deze week een reactie van ene ‘MC’ uit Amsterdam. Zij vroeg zich af hoe ik dit feuilleton interessant kon houden en had zelf 3 suggesties: ruzie met mijn landlords van de Boussarelle, jaarclub laten langskomen met coming-outs of een ontluikende romance met een lokale schone.

dsc00671Het leek mij al heel wat als ik elke week vertelde dat het mooi weer was, het zwembad lekker en het schrijven okay ging.

Maar goed.

Ruzie hier is niet aan te raden. Huisbaas Edzard is niet vies van af en toe een sterke mening, maakt niet zo veel uit waarover. Net als ik. Zou op zich tot een ruzie kunnen leiden, ware het niet dat hij bijna 2 meter is en de afgelopen jaren eigenhandig meer dan 2500 bomen uit het bos heeft getrokken. Huisbazin Kook, spreek uit Koek, is veel te lief om ruzie mee te krijgen. Van haar krijg ik af en toe een kop soep en een kip (een dooie). Deze week mocht ik bij hen eten, zeer gezellig en lekker. Ik zit hier werkelijk prachtig en gedraag me.

Dat van die jaarclub is een slecht idee. Ik heb natuurlijk al lang afstand genomen van mijn studententijd. Dat is iets van vroeger, was buitengewoon kinderachtig gedoe allemaal. Ik spreek alleen De Jager nog wel eens, die nu staatssecretaris van Financiën is en Van Verre, die het goed doet bij de ING. De anderen gaan slecht met hun carrière en heb ik geen contact meer mee. 

En een romance? De cassière in de EcoMarché in Carcès zag er wel mooi uit, maar ben bang dat die mij helemaal niks vindt, nadat ik de rij bij de kassa een kwartier ophield. Ik had elke groente in een ander zakje moeten doen, niet alles bij elkaar met alle  stickers op die ene zak, verzuchtte ze. Ik kende de franse woorden voor ‘prei’ en ‘venkel’ niet en had daar toen per ongeluk verkeerde stickers voor gebruikt. Ze vond me dom en ging alles zelf opnieuw doen. Of is het een heel goed teken als een meisje je ‘imbecile’ noemt? Misschien het meisje in de computerzaak in Brignoles dan. Maar om nou elke keer een half uur te rijden en weer een of ander snoer te kopen voor mijn laptop dat ik eigenlijk niet nodig heb… 

Maar ik doe m’n best, ‘MC’. Nog meer suggesties?

Het weer is mooi, het zwembad lekker en het schrijven gaat goed.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Lezerspost: Ruzie of Romance?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *