Love Actually?

2003_love_actually_001

Ik doe natuurlijk wel of het hier fantastisch is, maar de werkelijkheid valt bitter tegen. Heb je Love Actually gezien? Colin Firth was in Zuid-Frankrijk bezig met een boek, maar eigenlijk meer met zijn prachtige Portugese huishoudster. Nou, als dat niet zo bijzonder was, hadden ze er geen film over gemaakt, want ik zit hier gewoon in m’n eentje en kook zelf (en nog slecht ook). 

Mijn huisje ligt diep in de bergen, ver weg van de bewoonde wereld. Mooi in de natuur? Doe mij maar de Nieuwe Prinsengracht. Hier lopen overdag rare spinnetjes door de keuken, wellicht giftig -zo ver weg is Afrika niet- en ‘s nachts lopen zwijnen langs het huis, ik hoor ze schuren, grommen en knorren. Nee, de natuur is wreed & gevaarlijk. Vorige week bleek er een vaas te zijn omgevallen in mijn slaapkamer, terwijl ik er niet was, terwijl er geen raam open stond en ik dus ook de tocht de schuld niet kon geven. Wie heeft het dan gedaan? Geesten natuurlijk. Die waren hier rond. In de wouden is het niet pluis, dat zag je in de aangrijpende documentaire Blair Witch Project. Doodeng hier.

En dat doe ik dan allemaal in naam van de Literatureluur. Zit ik hele dagen te schrijven aan een boek dat straks geen hond wil lezen, dat in recensies wordt neergesabeld (‘deze man schrijft zelfs slechter dan Kluun’), dat bovendien geen cent oplevert. Wat een doffe ellende… Nee, leuk is anders.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Love Actually?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *