Ik ben een socialite

paris-hilton-victorias-secretWaarschuwing: in de onderstaande tekst komen veel Engelse termen voor

Ik ben een socialite. Sommige mensen niet. Die hadden zich meteen verraden, toen ik zei dat ik naar de Haringpartij ging. Ze vroegen: ‘naar welke?’ en dat is natuurlijk niet zo slim. Er is er maar één, die normaal gesproken bij roeivereniging De Hoop is, maar nu in Strand Zuid, naast de RAI. Hooguit twee, als je die van het Amsterdam Hilton mee telt.

Ik ben een socialite, net als Paris Hilton. Die heeft overigens weer een nieuwe vlam, Christiano Ronaldo, de man van 94 miljoen. Overeenkomst tussen Paris en Ronaldo’s vorige vriendin, Fernanda? Van beiden circuleren sekstapes. Die van Fernanda is gemaakt door de tabloid News of the World, die met een verborgen camera in een hotelkamer haar ontmaskerde als een callgirl, bij wie je ook je coke kon kopen.

Op de Haringpartij liepen heel veel socialites, da’s logisch. Het is een rondreizend circus: Cor van Zadelhoff, Tom Egbers & Jack van Gelder, Ans Markus, Rob Oudkerk, to name a few, zien elkaar 5 keer per week. Rubbing shoulders with celebrities is natuurlijk heel fjjn, nog mooier is het om hen bezig te zien, they really work the room. Niet te lang met één iemand praten, weggaan met een grap en de ander nog even aanraken, op schouder of elleboog.

Maar ik zei het: ik ben een socialite, dus had ik zaterdag ook al een feestje op Strand Zuid, same place, different scene. Twee zelfs: een beschaafd feest, van Q. en S. en 30 meter verderop iets van andere allure, iets met speedboten. Waar ze vandaan kwamen is me een raadsel, wist niet dat je kon varen naar de RAI, maar met veel vertoon meerde de ene na de andere Bayliner aan, net Miami Vice, met aan boord dure jongetjes en meisjes. Meisjes in witte broeken op paalhoge hakken, jongetjes met enorme zonnebrillen en hippe baardjes die hun melkmuiltjes camoufleerden.

De house schalde de hele avond van de boten, bepaald niet beat op beat met die van Strand Zuid/South Beach zelf. Ik zag een meisje onderuit gaan: haar hak bleef steken in het zand. Ze is een socialite, net als ik.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *