Moderator, spreker & schrijver

Dagvoorzitter
De afgelopen jaren heb ik vele discussies geleid, goed luisterend en voorbereid, met oprechte interesse in het onderwerp, de spreker of het publiek. En niet te belazerd om zo nu en dan een grapje te maken – ook niet onbelangrijk. Opdrachtgevers waren onder andere ING, SNS, advocatenkantoor Norton Rose, de Miljonair Fair, Provincie Noord-Holland, uitzendbureau LinQ, ondernemersorganisatie EO, Publistat, de Nierstichting en eventbureau Dechesne & Boertje. Zie hier een YouTube-compilatie (1m24).

Heeft u een vraag, bijvoorbeeld over beschikbaarheid of wilt u een kostenindicatie? Dat kan via sprekersbureau Speakers Academy of Sprekershuys, of direct (mail dan naar mark@schalekamp.org).

Wat maakt mij een geschikte dagvoorzitter?

Wat ik vaak hoor van opdrachtgevers is dat ik

  • me goed voorbereid, bijvoorbeeld in een (of meerdere) intake-gesprekken, door me te verdiepen in de onderwerpen en thema’s, door me in te lezen in de achtergrond van de sprekers of gasten
  • zorg dat de dag/bijeenkomst volgens planning verloopt. Soepeltjes, niet met een stopwatch
  • goed luister en zorg voor interactie
  • ad rem ben, kan improviseren en gevoel voor humor heb.

of zoekt u een spreker?

Ik ben beschikbaar om te spreken over een aantal onderwerpen. Om te beginnen over Europa, de EU, op basis van mijn project Youropeans, zie www.youropeans.eu en het boek Dit is Europa.

Verder vertel ik graag hoe je werk maakt van je droom, op basis van mijn methode van vijf stappen: van hart tot hoofd, het wegwerken van obstakels die je er van weerhouden te doen wat je graag zou willen doen, tot het stellen van aansprekende doelen en het plan vervolgens succesvol ten uitvoer te brengen. Hierover schreef ik Maak Werk van je Droom.

Ook kan ik met acht jaar ervaring verhalen over (sociaal) ondernemerschap: van de start tot de verkoop van het bedrijf, van de mooie kanten en de vele moeilijkheden die ik met Robin Good ben tegengekomen. Bovendien heb ik in 2013 en in 2018 over het onderwerp een boek geschreven met Willemijn Verloop, oprichter van Social Enterprise Nederland.

Schrijven

Uiteraard mag u me vragen voor schrijfwerk. Sinds een aantal jaren schrijf ik portretten, columns, reisverslagen en reportages voor verschillende kranten en bladen, van NRC, Volkskrant en Trouw tot Jacky, Jan en Leidraad. Een aantal stukken kunt u lezen onder overige publicaties. Ook schrijf en redigeer ik voor de websites en andere uitingen van een aantal bedrijven.

Contact

Belt u mij voor dagvoorzitter- of spreekopdrachten op +31.6.11234893 of mail mij op mark@schalekamp.org. U ontvangt binnen 24 uur een reactie.

Comments are closed.