Recensie Willem Sodderland

‘Een knap geschreven roman die een oncomfortabele spiegel voorhoudt. Intelligent, erg geestig met vleugen American Psycho en Mad Men’

In het eerste stuk van De Parvenu word je entertained door intelligente, studentikoze humor rondom de belevenissen van Hugo, die zich door zijn bancaire yuppenleven bralt. Hierna versnelt en verdiept het boek op een meeslepende manier. Zijn leven, gevoelens, keuzes worden steeds complexer en hoezeer je je ook wilt distantiëren van hem, je wordt juist meer naar hem en zijn desintegrerende leven toe getrokken. Een aantal mooie karakters vormen zich in Hugo’s nabijheid, in het bijzonder buurjongen Jochem en crimineel Bilic. Al doet Hugo alles wat verboden is, met hem veroordeel je een personificatie van onze maatschappij en dat maakt het boek lekker oncomfortabel. Het boek eindigt in een razende vaart dat doet denken aan de beste stukken uit American Psycho. Door de humor, de intelligentie en de complexe emoties een boek dat verschillende lezers zal boeien.

Als het boek wordt verfilmd, wie moet dan de hoofdrol hebben? Edward Norton

Ken jij een Hugo? Ja. Kort mee gewerkt. Al 10 jaar geen contact meer mee.

Met welke persoon in het boek kun je je identificeren? Een passant waar weinig over wordt gezegd, behalve dat hij zich uit de goot had opgewerkt: Sodderland.

Waar heb je ‘t gelezen? Op de bank, in bed, beiden thuis

Hoe lang deed je erover? Eerste helft: 4 uur verdeeld over 4 dagen. Tweede helft: 2 uur achter elkaar.

One Response to Recensie Willem Sodderland

  1. Pingback: Recensies! | Website van Mark Schalekamp

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *